Özel Sağlık Sigortasında Tetkikler Neden Kapsam Dışı?

Özel sağlık sigortası herhangi bir acil durumda ya da tedavi gerektiren sağlık sorunlarının ortaya çıkmasının akabinde sorunsuz şekilde anlaşmalı özel hastanelerde hizmet almanızı sağlıyor. Birçok sigorta şirketi tarafından sunulan özel sağlık sigortası çoğu vatandaş tarafından tercih ediliyor. Anlaşmalı hastanelerde yatarak ya da ayakta tedavi imkanı sunan özel sağlık sigortası ile poliçe kapsamında yer alan tüm hizmetlerden ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz. Özel sağlık sigortası hayatı kolaylaştıran ve sizi güvence altına alan bir hizmet olsa da, bazı tetkikler kapsam dışıdır ve sigorta yaptırmak isteyen kişiler bu durumunun nedenini merak etmektedir. Yazımızda özel sağlık sigortasında tetkiklerin neden kapsam dışı olduğuna değineceğiz.

Özel Sağlık Sigortası Kapsamı

Sağlık sorunu yaşamamak için tercih edilen ve daha iyi bir hizmet almak için yaptırılan özel sağlık sigortasında birçok tedavi türü ücretsiz olarak karşılanmaktadır. Özel sağlık sigortası poliçesinin ana teminatları ayakta ve yatarak tedavidir. Buna göre sigorta yaptıran kişi belirli şartlar dahilinde hem ayakta hem de yatarak tedavi olabilir. Ayakta tedavi kapsamında yılda 9 kez anlaşmalı özel hastanelerde muayene olabilir, kan tahlili yaptırabilir, röntgen gibi görüntüleme hizmetlerinden faydalanabilir, fizik tedavi olabilir ya da kontrol muayenelerinde ek ücret ödemezsiniz.

Anında hizmet almanızı sağlayan özel hastane sisteminde sağlık sorunlarınızı kısa sürede halletmenize yardımcı olan özel sağlık sigortasının ayakta tedavi teminatı da birçok avantaj sunmaktadır. Ameliyat, anestezi ve ameliyat sonrasındaki kontrolleri de kapsayan yatarak tedavi teminatı, hastanede yattığınız süre boyunca oda, refakatçi ve yemek giderlerinde de hiçbir ücret ödememenizi sağlıyor. Acil durumlarda ambulans hizmeti de sunan özel sağlık sigortası ile kendinizi güvenceye alabilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tetkikler Neden Kapsam Dışı?

Özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen ya da yaptırdıktan sonra bazı tetkiklerin poliçe kapsamı dışında olduğunu gören vatandaşlar bu durumun nedenini merak ediyor. Poliçeyi imzaladıktan sonra bu durumu fark eden kişiler mağduriyet yaşarken, sigorta şirketleri herhangi bir sorumluluk kabul etmiyor.

Sağlık sigortasında bazı tetkikler kişinin geçmiş sağlık durumu nedeniyle kapsam dışı kalabiliyor. Buna göre eğer özel sağlık sigortanız varken anlaşmalı özel hastanelerde guatr kontrolü yaptırmışsanız, ancak herhangi bir sorun çıkmamışsa 1 sene sonraki poliçenizde aynı hastalıkla alakalı tüm tetkikler sigorta şirketi tarafından kapsam dışı bırakılabilir. Aynı durum seneler evvel geçirdiğiniz herhangi bir hastalıkta da geçerlidir. Sigorta şirketleri anlaşmalı hastanelere fazla ödeme yapmamak için sonradan aynı hastalığın ortaya çıkabileceğini düşünerek tetkikleri kapsam dışı bırakabiliyor.

Özel sağlık sigortalarının tümünde sigortalı kişiden bağımsız olarak kapsam dışı kalan tetkikler de mevcuttur. Bunlardan bazıları tüp bebek tedavisi için yapılan tetkikler, AIDS hastalıklarına bağlı tanı için yapılan işlemler, kök hücre tedavisi tetkikleri ve embriyo klonlaması gibi tedaviler olarak dikkat çekiyor.

Bunları da beğenebilirsin