Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Sağlık Testlerini Kapsar?

Sağlık söz konusu olduğunda her zaman en iyi hizmeti almak herkesin hakkıdır. SGK’lı çalışanlar için birçok fayda sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortası bu açıdan sık tercih edilmektedir. Sadece sigortalı olarak çalışan kişilerin yaptırabileceği tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel hastanelerde tedavi ya da ameliyat olabilirsiniz. Çoğu kişi tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında testlerin yer alıp almadığını merak etmektedir. Yazımızda tamamlayıcı sağlık sigortasına dair tüm detayları bulabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası SGK’lı olarak çalışan kişilerin anlaşmalı özel hastanelerde poliçe dahilinde tedavi olmasını sağlayan bir sigorta ürünüdür. Yatarak ve ayakta tedavi teminatı sunan tamamlayıcı sağlık sigortasında sigortalı kişiler herhangi bir ek ödeme yapmaz. Muayene ya da ameliyat gibi tüm giderler sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Bu yazı ilginizi çekebilir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları

Tamamlayıcı sağlık sigortasının en önemli avantajı özellikle ayakta tedavi masraflarının %100’ünü karşılamasıdır. Ayakta tedavi gerektiren sağlık durumları söz konusu olduğunda herhangi bir ek ücret ödemenize gerek kalmaz. Aynı zamanda anlaşmalı özel hastaneler arasından dilediğiniz hastaneyi ve doktoru seçebilirsiniz. Diğer yandan sigortalı kişilerin özel hastanelerde kolayca işlemlerini yapabilmesi de dikkat çekiyor. Teminatlar kapsamında ayakta tedavi söz konusu olduğunda senede 8-10 kere doktor muayenesi sigorta şirketi tarafından karşılanırken, ameliyat masrafları da poliçe dahilinde sigorta şirketi tarafından ödenir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Testleri Kapsar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi teminatı kapsamında rutin kan değerleri için yapılan kan testi, idrar testi, tarama testleri, mikrobik testler ve gebelik teminatı olan kişiler için rutin test işlemleri yapılmaktadır. Diğer yandan tamamlayıcı sağlık sigortası poliçe kapsamı sigorta şirketine bağlı olarak değişmektedir. Bu nedenle detaylı bilgi için sigorta şirketinizle görüşmeniz doğru olacaktır.

Bunları da beğenebilirsin